Ode aan de loempia

Nullenaren weten dat Den Nul bekend staat om de bok van Gait Dul: de ‘Nulse Bok’. Niet-nullenaren weten dit waarschijnlijk niet. Ze hebben nog nooit gehoord van Gait, laat staan van zijn bok. Wie ze wel kennen is Kim…

Al wéken voorafgaand aan het Nulse Feest hoor ik mensen over haar. Honderden mensen kijken er reikhalzend naar uit… Kim Chi. Of eigenlijk: haar loempia’s.

Het zijn loempia’s zoals loempia’s horen te zijn. Perfect gebakken met een krokant korstje. Met de lekkerste scherpe of zoete saus. En met de glimlach van Kim. “Eet smakelijk hè? Ja, Ja.”

Op een normaal tentfeest worden er biertjes uitgedeeld. Bij ons niet. Op het Nulse Feest gaan er zakken loempia’s de tent rond. “Jij nog eentje?” “Nou vooruit. Nog eentje dan. Maar dit is echt de laatste hoor!” Op andere tentfeesten zien mensen op tegen het sluiten van de tap. Op het Nulse Feest raken feestgangers in paniek bij ‘de laatste ronde van Kim’.

Moraal van dit verhaal? Die loempia’s mag je niet missen! En mocht je nou écht niet van loempia’s houden, (onbegrijpelijk!) probeer dan iets bij de frietkraam. Ook niet gek.

1 reactie op “Ode aan de loempia”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.