10 gedachten die iedereen heeft tijdens de Nulse Brunch

De Nulse Brunch is niet meer weg te denken van het programma. Het hele dorp rukt uit om met zijn allen te brunchen in de tent. Altijd weer gezellig en alle tijd om de vrijdag en zaterdag van het feestweekend nog eens door te nemen. Als je wel eens een brunch hebt meegemaakt zullen de volgende gedachten je zeker niet onbekend zijn.

  1. ‘Wat doe ik aan’. Elke brunch heeft als dresscode het thema van die zondag. Jammer genoeg bedenk je dit altijd pas op zondagochtend, en eindig je elk jaar weer met een paar accessoires die je nog in de kast had liggen.
  2. ‘Waar zal ik eens gaan zitten’. Dit is zonder twijfel de belangrijkste gedachte die je hebt tijdens de brunch, de keuze voor een tafel is namelijk van cruciaal belang. Elk jaar mag er een andere tafel als eerste eten gaan halen. De echte fanatiekelingen houden per jaar bij welke tafels dit de afgelopen jaren waren en maken een kansberekening. Zorg dat je zo iemand bij je hebt!
  3. ‘Hoe krijg ik met twee handen zes bekers melk mee?’ Want: DORST. Of beter gezegd, nadorst. Bij nader inzien drink je alvast drie bekers leeg voordat je terug loopt naar je tafel.
  4. . ‘…’. Ja, je bent sprakeloos. Al dat eten! Je had je voorgenomen om een loempia van Kim Chi als toetje nemen, maar nu je al dat lekkers ziet zie je er misschien toch vanaf…
  5. ‘Heb je iets aan je benen soms?!’ Dit zeg je niet hardop, maar denk je heel hard in de hoop dat de persoon in kwestie gedachten kan lezen. Ieder jaar zit er weer zo’n figuur bij je aan tafel die te lui is om zelf te lopen en aan iedereen die opstaat vraagt om eten of drinken mee te brengen. NEE.
  6. ‘Nog drie… nu nog twee… nog maar één… nee!!’ Iemand voor jou pakt het laatste krentenbolletje. Toch raak je niet echt in paniek, want je weet dat de brunchdames alles bijvullen voordat je nog maar kan zeggen dat iets op is.
  7. ‘Ik kan niet meer’. Te. Veel. Eten. Elk jaar weer loop je tegen hetzelfde probleem aan: er is meer lekker eten dan je op kan. Met die goede bodem zit het wel snor. Kunnen ze die brunch voortaan niet op zaterdagmiddag houden?
  8. ‘Wie is dat?’ Elk jaar zit er wel weer iemand in de tent die je nog nooit van je leven gezien hebt. Een Nieuwe Nullenaar? Of heeft iemand een relatie waar jij wonderbaarlijk genoeg nog niks van wist? Snel schakel je de rest van de tafel in. Reken maar dat jullie dit tot op de bodem zullen uitzoeken.
  9. ‘Hoe dan?!’ Vol bewondering kijk je naar je buurman die zijn zesde broodje naar binnen werkt, terwijl jij je broek hebt uitgetrokken omdat alleen je knoop los doen niet voldoende was. Oké, dat laatste is niet waar. Maar je hebt het wel overwogen.
  10. ‘Is het al weer zo laat?’ Gezelligheid kent geen tijd. Dat is op de zaterdagavond zo, maar op zondagochtend tijdens de brunch is het zeker niet anders. Je likt de laatste kruimels van je bord en staat op om je klaar te maken voor het beachvolleybal. Of je blijft nog lekker even zitten napraten. In Den Nul kan het allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.