10 x waarom de zondag van het Nulse Feest een nationale feestdag zou moeten zijn

Ja, elk tentfeest heeft activiteiten op de zondag en elk tentfeest heeft een eetkraam. Maar ze hebben niet de activiteiten die het Nulse Feest heeft, én ze hebben geen loempia’s van Kim Chi! De zondag van het Nulse Feest is zo fantastisch dat deze dag zou moeten worden uitgeroepen tot nationale feestdag. Waarom? Nou, hierom dus:

  1. Dit is de laatste dag van het Nulse Feest dat je loempia’s kan eten van Kim Chi!
  2. Dit is de laatste dag van het Nulse Feest dat je loempia’s kan eten van Kim Chi!
  3. Voor de laatste keer: dit is de laatste dag van het Nulse Feest dat je loempia’s kan eten van Kim Chi!
  4. Het beachvolleybaltoernooi staat vandaag op het programma! Ben je niet echt een sporter? No problemo! Dit toernooi is ook heel geschikt om naar te kijken. Zonnebril op, voetjes in een zwembadje en een biertje binnen handbereik. Hoef je niet eens de spelregels te leren!
  5. Er vertrekt op zondagochtend een legendarische brommertoertocht. Hoe legendarisch deze tocht is bleek vorig jaar tijdens het Nulse Feest toen de tocht één keer niet door kon gaan, maar er toch mannen met brommers op het terrein stonden om mee te rijden. Want: ‘we vertrekken hier toch áltijd de zondag van het Nulse Feest?!’ Do we need to say more?
  6. We horen het vaak op zondag: ‘Huh, is het nou al weer carnaval?’ Nee hoor, gewoon de zondag van het Nulse Feest! Op de zondag komt iedereen verkleed. Dit jaar is het thema ‘Ik hou van Holland’, dus je hoeft er waarschijnlijk niet eens een nieuw setje voor aan te schaffen.
  7. Nu boer zoekt vrouw is afgelopen moet je ergens anders je zondagse portie platteland vandaan halen. Heb jij even geluk, want op zondagochtend vertrekt de trekkertoertocht van het Nulse Feest terrein! En ja, knappe boeren in overvloed! You’re welcome.
  8. Op zondagochtend om half 12 zit het hele dorp te brunchen in de feesttent. Op de plek waar je gisteravond nog stond te dansen of een pilsje dronk, schuif je nu een bolletje kaas naar binnen. Waar heb je dit nou eerder mee gemaakt!?
  9. De zondagochtend is het in Den Nul een survival of the fittest. Dus je hebt meegedaan met Mudmasters? Eitje! Een halve marathon uitgelopen? Kinderspel! De echte die-hards staan op zondagochtend om 9:00 uur plastic bekers te rapen op het Nulse Feest terrein.
  10. De zondagavond haalt iedereen nog één keer alles uit de kast. De laatste munten worden opgemaakt, de dansmoves die de dagen ervoor zijn bedacht worden geshowd en er worden mensen in kliko’s door de tent gereden. Het is één gekke boel, dit moet je gewoon een keer hebben mee gemaakt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.