Het jaar 2000

We gaan terug naar het jaar 2000, de start van een nieuw millennium. In dit jaar is het Nulse Feest verhuisd naar het weiland bij de kruising van de Essenweg en Beukenweg. Nu, 18 jaar later, is dit nog steeds de plek waar elk jaar weer de tent komt te staan. Klaar voor een paar feitjes uit het jaar 2000?

  1. De voorzitter in het jaar 2000 was Eugene Boxebeld. Dit jaar was ook gelijk zijn eerste jaar als voorzitter. Eugene heeft die rol maar liefst 10 jaar vervuld. Hij werd opgevolgd door Mark van Gurp, onze huidige voorzitter, die in het jaar 2010 het stokje heeft overgenomen.

2. Het Nulse Feest viel dit jaar gelijk met het hemelvaartweekend, dus werd er een dag bij aan geplakt. 1, 2, 3 & 4 juni 2000 stond Den Nul in het teken van het Nulse Feest. Op deze eerste dag mochten alle Nullenaren vroeg uit de veren: om 7:00 kon er worden gestart met het dauwtrappen. Hierna werd het Nulse Feest geopend met een ‘Proeverij en Landleven Beurs’.

3. Al weer 18 jaar is het geleden, de opening van het speelveld tussen de Houtweg en de Holstweg. Het Plaatselijk Belang heeft in samenwerking met JODECO en buurtbewoners het plan gemaakt en de nieuwe speeltuin gerealiseerd. De speeltuin is geopend door een ‘bekend persoon’. Wie kan zich nog herinneren wie deze persoon was?

4. Op de zondag stond dit jaar de verkiezing van de grootste bok van Nederland op het programma, hiervoor kwamen bokken uit heel Nederland! Het baasje van de winnende bok ging er met 250 gulden en vijf keer het gewicht van de bok in voer vandoor.

5. Het woordje van de voorzitter:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.